foto Thijs
E thijs.visscher@xs4all.nl
M 06-18761109
IJsselstein NL

Thijs Visscher, bassist, componist, docent

Coaching

Spelen in een band is natuurlijk het leukste wat er is. Samen met anderen wordt muziek pas echt muziek. Wil je nog meer plezier uit je band halen en tegelijkertijd werken aan jullie niveau: daar kan ik bij helpen als bandcoach.

We werken dan onder andere aan:
- samenspel, dynamiek en sound
- het geheel, per sectie en individueel
- je plek in de band
- het lezen en begrijpen van partijen indien gewenst
- stijlkennis

Vanuit mijn achtergrond als bassist houd ik me bezig met het leiden - en begeleiden van repetities. Ik heb mijn eigen bands onder mijn hoede en veel repetitie ervaring.
Ik vind het leuk en interessant om anderen te helpen hun potentieel te benutten en te vergroten, ongeacht hun niveau. Als je band net bij elkaar is help ik bij het zoeken naar een eigen geluid. Als je al lange tijd samen speelt ligt mijn focus op het doorbreken van gewoontes en het verbreden van perspectief.
"Als zanger van de band The Otherside wil ik Thijs complimenteren met zijn wijze van coachen. Als band hebben we besloten de kwaliteit van zowel zang als muzikanten op te schroeven. We zochten iemand die de problematiek en tekortkomingen kon benoemen vanuit kennis en muzikaliteit.
Thijs bezit deze fundamentele vaardigheden en heeft ons heel erg geholpen. Feilloos wist hij niet alleen zaken te benoemen maar ons ook zo te coachen dat er verbetering optrad. Hiermee heeft hij het muzikale totaalplaatje beduidend weten te verbreden. Voor mij heel prettig."
Hans van Doorn, zanger the Otherside

Copyright © , Thijs Visscher